Juttusarja jatkuu – > Akatemian Hildén

Siirry uutisarkistoon

Laser Ht Akatemia aloitti keväällä 2023 try out tapahtumilla, jota aika paljon mainostettiin jäähalleissa, kaupoissa sekä somessa. Try out tapahtuma oli erittäin onnistunut ja sieltä onnistuttiin nappaamaan mittava määrä uusia pelaajia edellisen kauteen verrattuna.

Toukokuu -> juhannus harjoiteltiin 2 kertaa viikossa käyttäen mielikuvitusta. Oli porras treeniä, jalkapalloa, lenkkari lätkää jne, mutta tärkein oli saada uudet ja vanhat pelaajat tutustumaan toisiinsa alkavaa kautta silmälläpitäen. Osallistuminen oli vaihtelevaa, mutta aina vähintään oli 15-16 pelaajaa mukana, joten mielestäni se ryhmittäytyminen onnistui kohtalaisen hyvin.

Elokuussa aloitimme varsinaisen kilpailu kauden ja kesän aikana oli tullut lisää uusia halukkaita pelaajia kuten Nevasaari Arttu, Paakki Arttu jne. Joka oli iso noste koko joukkueelle. Alkuun oli kaikilla hieman vaikeuksia saada luistelu ja syötöt natsaamaan, mutta kerta toisensa jälkeen sekin alkoi paranemaan.
Koska Akatemialla oli harjoitukset tiistaisin 20.15-21.15 ja torstaisin 21.10-22.00 Raksilassa auttoi varmasti saamaan innostumaan noita korkeamman statuksen pelaajia, mutta myös haasteena oli se, että lähestulkoon ihan täysin uusi joukkue. Tarkoitan sillä sitä, että piti jumpata todella paljon puolustusalueen puolustuspeliä, puolustusalueen hyökkäyspeliä ja ylipäänsä 5 vs 5 asioita. Tunti 50 min jäitä viikossa ei antanut mahdollisuutta harjoitella niitä yksilöllisiä juttuja millä voittaa esimerkiksi siniviivan kamppailut tai hybridi kiekon hyödyntäminen.

Taso ero joukkueen sisällä oli VALTAVA kauden alkaessa, mutta siinä koen onnistuneeni saamaan sen kauden aikana kavennettua suhteellisen pieneksi, tietty status pelaajien avustuksella, koska heidän ansiosta vauhtia ja vaatimustasoa sai nostettua automaatiosti.
Joukkuehan on juuri niin hyvä kuin sen heikoin lenkki.

18 runkosarjan peliä joista voitimme 16, yksi jatko-aika tappio ja yksi häviö.

Niin eihän kukaan voi sanoa, että olisi mitenkään huono kausi ollut.
Playoff sarja alkoi erittäin vahvasti Supsia vastaan kotona, mutta vieraissa ehkä hieman takki auki ja supsin ”kotikenttä” etu hieman pääsi yllättämään ja tappio sieltä, mutta saimme kuitenkin kotona game 3:ssa homman käännettyä taas meidän voitoksi.

Välierä taas kokemusta rikkaampana Populaa vastaan saatiin mallikkaasti hoidettua 2:ssa pelissä.

Finaalisarja meni sekin kolmeen otteluun, vieraissa 7-5 tappio ( viimeinen tyhjään maaliin ), kotona reilu 6-3 voitto ja viimeinen peli 4-3 tappio jatkoerässä, mutta hopealle jäimme. Syy, mahdollisesti kokemus, jännittäminen?

Kauden plussat, suurin osa pelaajista haluaa jäädä seuraavaksi kaudeksi, jatkuva hymy kasvoilla ja kiva saapua tapahtumiin.
Miinukset, ehkä se, että kesken kauden otettiin pelaajia remmiin ja se saattoi olla joukkuetta repivä juttu, vaikkakin henki minusta pysyi hyvänä silti. Toinen oli se vähäinen jää-aika viikottain.

Onneksi alkavalla kaudella jää runko ja iso osa pelaajista ”vanhoja” pelaajia niin ei tarvi nyt jumpata niin paljon niitä 5 vs 5 asioita vaan saadaan alkaa keskittymään juurikin siniviivan kamppailujen voittamiseen sekä muihin pieniin, mutta tärkeisiin asioihin. Erikoistilanne pelaaminen tulee olemaan isossa roolissa harjoituskaudella.

Partanen Saku Yllättäjä
Kangasharju Olli MVP

Laser Ht akatemia
Janne Hildén