Viikonlopun välieräennakko: RaaheK

Siirry uutisarkistoon

Kiekko-Laserin pudotuspeliurakka jatkuu jälleen ensi viikonloppuna, kun finaalipaikasta taistellaan runkosarjan kakkosen, RaaheK:n kanssa. Runkosarjan keskinäiset kohtaamiset raahelaiset vei voitoin 2-1, joten helpolla ottelusarja ei tule ratkeamaan. Joukkueenjohtaja Janne Kohonen korostaa tasaisen kilpakaksikon kohtaamisen alla kotiedun merkitystä.

– Raahe ja perjantai-ilta, ei paljoa tarvitse arvailla, mitä on odotettavissa. Halli täynnä faneja on kotijoukkueelle suuri apu, mutta uskon, että meidän pojatkin on hereillä, kun kiekko tippuu.

KiLan miehistö ei kauaa välieräpaikkaa juhlimaan ehdi, sillä valmistautuminen viikonlopun semifinaaleihin on jo kovaa vsuhtia käynnissä. Valmennusjohto Jari Lehto ja Tuomas Nikkilä ovat tehneet kotiläksynsä ahkerasti ja osaavat odottaa, mitä kikkoja raahelaisten pelikirjasta löytyy.

– Raahe on hyvin paljon samantyylinen joukkue kuin me, sitoutunut ja hyvin organisoitu. Puolustaa erittäin tiiviisti ja iskee vaarallisesti vastahyökkäyksistä. Paras kokoonpano saadaan jalkeille, parsitaan miehet tässä viikolla kasaan ja reenataan hyvin. Kaikki on siltä osin kunnossa, tiivistää Lehto.

Joukkueiden keskinäiset kohtaamiset runkosarjassa menivät niukasti RaaheK:n nimiin lukemin 2-1. Kovaan vireeeen loppukaudella päässyt KiLa tulee tarjoamaan kivikovan vastuksen viime kauden Suomi-sarjajoukkuetta vastaan.

– Kaverilla on näytön paikka, koska ovat viime kaudella pelanneet Suomi-sarjaa ja haluavat näyttää, että kuuluvat sinne. Kohtaamiset ovat olleet tällä kaudella tasaisia, joten tulee mielenkiintoinen viikonloppu. Se, joka osaa pelata kurinalaisesti ja joukkueena tulee viemään ottelusarjan itselleen, Nikkilä toteaa.

Ottelusarjan ensimmäinen osa pelataan Raahessa perjantaina 6.3. ja toinen, mahdollisesti ratkaiseva kamppailu Oulunsalossa lauantaina 7.3. kello 17.00 alkaen. Kevätauringon jo arasti sulattaessa jäähallin parkkipaikkaa Kiekko-Laserin miehistö taustavoimineen ovat valmiita lähettämään raahelaiset ennenaikaiselle lomalle. Itsevarmuutta uhkuva Lehto toivookin viikonloppuna suuria tunteita sekä vaihtopenkillä, että lehtereillä.

– Me ollaan kyllä valmiita tähän ottelusarjaan. Peli paranee kevättä kohti, niin kuin pitääkin ja ukot nauttii hommasta. Toivotaan, että myös yleisö löytää lauantaina Oulunsaloon. Nyt sitä tukea tarvitaan!