Lämärit kaatuivat — KiLa välieriin!

Siirry uutisarkistoon

Kiekko-Laser aloitti playoff-urakkansa tuplaottelulla Lämäreitä vastaan. Lauantaina Kemissä voitto tuli ailahtelevan pelin jälkeen lopulta lukemin 4-5, kun taas sunnuntaina Pitkäkankaalla KiLan pojat tyylittelivät välieräpaikan ottelun päättyessä 9-4.

Viikonlopun ensimmäisessä pelissä lauantaina päästiin jo kolmen maalin karkumatkalle, mutta kemiläiset pääsivät maalin päähän ottelun loppumetreillä. Kiri ei kuitenkaan riittänyt, vaan maalissa 33 koppia napannut Jani Myllyniemi piti joukkueen voitossa kiinni. Maalinteosta vastasivat Ville Mäkelä (2+2), Matti Syrjä (1+0) ja Jani Saarni (2+0).

– Hyvä eka erä meiltä. Hallittiin kiekkoa ja jalka liikkui hyvin. Toinen erä meni sitten seisoskeluksi ja päästettin kaveri peliin mukaan. Huonoin erä meiltä pitkään aikaan. Nollataan tämä peli nopeasti ja aletaan keskittyä huomiseen. Ajatus ei saa karata yhtään pidemmälle. Tiukka vääntö varmasti taas luvassa, vastuuvalmentaja Jari Lehto summaa suojattiensa otteet vierasottelussa ja kääntää katseet jo seuraavan päivän kamppailuun.

Sunnuntaina kotihallissa panokset olivat Lämärillä kovat, sillä vain varsinaisella peliajalla voittaessa kemiläisten jatkohaaveet olisivat säilyneet hengissä.

Tiukaksi ennakoitu peli säilyi tasaisena aina toisen erän puoliväliin asti, jolloin Laserin tappavan tarkat laukaukset alkoivat helistä Lämärit-maalivahti Jukka Salmelan (46 torjuntaa) selän takana.

Kolmanteen erään lähdettiin 6-1 johdossa. Kolmannessa erässä KiLa otti muutaman maalin omiin, mutta siitä ei valmennusjohto säikähtänyt.

–  Tässä pelissä alkoi jo olla playoff-tunnelmaa. Loistavat kaksi erää meiltä ja kaveri tippui matkasta. Kolmas erä oli sitten pelailua. Tiedettiin tarkasti, miten vastustaja pelaa ja pystyttiin hyvin vastaamaan siihen. Lisäksi onnistumisia tuli laajalla rintamalla, joten tyytyväinen täytyy olla joukkueen tekemiseen, Lehto toteaa.

Sunnuntain maalikarkeloiden pääkapelimestareina hääräilivät lauantain huippuvirettään jatkanut Mäkelä, Jani Koskela sekä Ville Härkönen, joista jokainen viimeisteli vieraiden verkkoon kaksi osumaa. Lisäksi Tuomas Komulainen kirjasi tililleen kolme syöttöpistettä ja Matias Huikari tehot 1+2.

Playoff-ottelut jatkuvat ensi viikonloppuna, jolloin välierissä vastaan asettuu Et-Po, RaaheK tai AIK. Pohjoislohkon loppuottelupari on selvillä viimeistään sunnuntaina 8.3., jolloin pelataan tarvittaessa kolmas välieräkamppailu.

Tyylipuhtaasta puolivälierävoitosta valmentajat Lehto ja Tuomas Nikkilä ovat ylpeitä, mutta jalat pysyvät tiukasti maassa ja katse kevään kovimmissa peleissä.

– Kaksi peliä ja kaksi voittoa ei jätä seliteltävää. Ansaittu välieräpaikka meiltä. Nyt katsotaan rauhassa kuka tulee vastaan ja aletaan valmistautua ensi viikonloppuun. Pelit vain kovenee ja päivä pitenee, Lehto kuittaa.

Kirjoittaja: Timo Similä