Historia

Siirry uutisarkistoon

23.03.14 Kakkoseen

OYUS – Kiekko-Laser 1-2ja (1-0,0-0,0-1,0-1)

Kiekko-Laser aloitti karsinnat paikallisvastustaja OYUS:a vastaan Linnanmaalla perjantaina. – Ensimmäistä peliä ehkä hieman jännitettiin ja huomattiin vastustajan maalivahdilla olevan elämänsä päivä, aloittaa vastuuvalmentaja Seppo Inkilä. Jatkoajalla ottelun ratkaisi tarkalla laukauksellaan Matti Syrjä.

– Toisessa ja kolmannessa erässä sekä jatkoajalla jo oltiin omalla tasolla ja mitä pidemmälle peli meni sitä enemmän me hallittiin sitä, käy Inkilä mennyttä läpi.
Kiekko-Laser – RoKi Rebels 5-2 (2-2,2-0,1-0)

Lauantain oli koko kauden tärkein ottelu kun Oulunsalon kotiluolaan saapui RoKi Rebels Rovaniemeltä.

– Olimme heti alusta lähtien paremmin pelissä mukana kuin edellispäivänä, tekeminen oli rennompaa, peli oli alusta saakka erittäin vauhdikas ja fyysinen, kertaa Seppo eilistä.

– Muutamia jäähyjä otettiin ihan turhaan ja vielä kun tuomarit eivät keltapaitojen rikkomisia samalla tavalla noteeranneet jäähyjen arvoisiksi niin peli ei ihan koko aikaa ollut hallinnassamme, jatkaa Inkilä. Ottelun parhaina palkittiin Rokilta Ilari Sainio ja Laserilta, ansaitusti, Matti Syrjä.

– 5 v 5 pelissä olimme hyviä ja hallitsimme tapahtumia, hiton hyvä että Risteli toipui viikolla vaivanneesta kuumeestaan ja otti tärkeitä koppeja tuoden viimeisen varmuuden puolustuspelaamiseemme, miettii vastuuvalmentaja.

– Onnittelut kaikille p

elaajille jotka kauden aikana mukana olivat ja nostivat joukkueen seuraavalle sarjatasolle! Pelaajat peleissä ja harjoituksissa työn tekevät ja kunnia sarjatason noususta kuuluu heille!, lopettaa kauteen tyytyväinen Seppo.

18.03.14 The viikonloppu

Kiekko-Laserin kevät jatkuu ja päättyy ensi viikonlopun II-divisioonan karsintoihin. – Kahteen peliin kaikki ratkeaa, nyt punnitaan paljonko sille logolle ollaan valmiita tekemään hommia, aloittaa manageri Tommi Bergman.

Perjantaina klo 19.15 Linnanmaalla alkavassa ottelussa kotkaparvea vastaan asettuu Kari ”proffa” Salmisen luotsaama OYUS. – Kokenut jengi, joka tämän kauden kahlasi kakkosta mutta kyllä mä haluan muistuttaa että he ovat tähän matsiin keskittyneet jo muutaman kuukauden ja onhan siellä erittäin rutinoitunut pelaajamateriaali, ei siis kestä aliarvioida millään tavalla, jatkaa Bergman.

Lauantaina kauden viimeisessä ottelussa Oulunsalossa (klo 15.45) vastaan tulee Rovaniemen kiekon kakkosjengi RoKi Rebels, joka voitti Lappiliigan (lapin alueen 3-div) Kips:n nenän edestä. – Heidän rosterissa on paljon samaa kuin meillä, on nuorta kaarta ja sitten tätä kokenutta ja kaiken kiekkokaukaloissa nähnyttä sakkia, miettii Tommi ja jatkaa, nämä kaksi matsia on meidän kauden se selkeä huipennus ja nyt on ne koutsien opit ja kaikki mitä kropasta löytyy ulosmitattava, jos halutaan että ensi kaudella tahkotaan jotain muuta sarjaa.

09.03.14 Mestaruus on meidän

osa 1 Kiekko-Laser – Cowboys 13-3 (1-0,9-2,3-1)

osa 2 Cowboys – Kiekko-Laser 1-7 (0-2,0-3,1-2)

Perjantaina finaalisarja pyörähti käyntiin, Kiekko-Laser oli saanut lähes parhaan kokoonpanonsa jalkeille ja se näkyi. – Joukkue pääsi lähtemään finaaleihin lähes täydellä miehistöllä ja halu päästä pelaamaan oli kova, asenne ja usko omaan tekemiseen on koko kaudella ollut hyvä ja finaaleissa kaikki tekemisen taso nousi vielä pykälän! Pirun hieno juttu! aloittaa vastuuvalmentaja Seppo Inkilä. Molemmat pelit Cowboysia vastaan olivat lukemista huolimatta tiukkoja, fyysisiä ja hieman henkisiäkin vääntöjä. – Otettiin vastaan hittejä ja annettiin niitä. Hyviä pelejä kaikin puolin. Hieman vajaastakin kokoonpanosta huolimatta Cowboys tarjosi kovan vastuksen aktiivisen pelinsä ansiosta, mutta meidän joukkue onnistui kaikilla kentällisillä viemään pelin vastustajan puolustusalueelle ja pitämään paineen siellä, näin saatiin pelin hallinta pääosin pysymään meillä, miettii Seppo ja jatkaa, vastaavasti kun puolustettiin omaa aluetta ei säntäilty vaan jokainen hoiti oman tonttinsa kiitettävästi ja Risteli loput! Joukkueesta finaalisarjassa nousivat esiin tutut miehet, loistava maalivahti Tomi Risteli, koko pakkikalusto ja hyökkääjistä nopeajalkaiset Mäkelä Ville ja Saarnin veljekset. – Onnittelut vielä pelaajillemme voitetusta finaalisarjasta! Maanantaina sitten katse kohti tulevaa haastetta eli II-divarin karsintasarjaa, 2/3 on takana, lopettaa luottavainen päävalmentaja.

04.03.14 Kohti finaalia

Ensi viikonloppuna huipentuu pohjoisen alueen III-divisioona kun finaali parissa kohtaavat Nivalan Cowboys ja Kiekko-Laser. – Erittäin mielenkiintoinen finaali on tulossa, tiukkoja pelejä olivat molemmat runkosarjan Nivala ottelut, vaikka toisaalta niiden merkitys on ensi viikonloppuna häviävän pieni, aloittaa manageri Tommi Bergman. Laserin edellisviikon loppu meni hyvässä draivissa, mutta parannettavaakin jäi. – Kyllä ainakin meikäläisen silmään paistoi kun ei paikoista laiteta sisään ja kyllähän vastustaja muutenkin turhaan päästettiin peliin mukaan, sellainen lepsuilu voi koitua näissä kovemmissa kinkereissä omaan nilkkaan, jatkaa Tommi. Tulevasta finaali viikonlopusta on ainakin poissa perjantailta Janne Juurakko ja lauantailta Koskelan Jani. – Edelleen toitotan samaan, että työnantajat venyvät ja pojat pääsevät koko viikonlopuksi mukaan, koska koko joukkuetta tarvitaan jos voiton ottelusarjasta haluamme kairata, lopettaa Bergman. Kiekko tippuu perjantaina klo 18.30, Oulunsalossa. Tervetuloa, sillä joukkue tarvitsee kannustustasi.

02.03.13 Finaaliin!

Kiekko-Laser – Kiekko Haukat voitot 2-0

01.03.14 Kiekko Haukat – Kiekko-Laser 3-8 (0-2,0-2,3-4)

28.02.14 Kiekko-Laser – Kiekko Haukat 4-0 (3-0,0-0,1-0)

Kiekko-Laserin kevään odotetut playoffit alkoivat perjantaina kun välieräsarjaan vastaan luisteli sisukas Kiekko Haukat Oulaisista. – Ensimmäiseen peliin joukkue lähti kahden viikon jälkeen latautuneena. Pikkutauko pelaamisessa näkyi kuitenkin pienenä hermostuneisuutena kiekonkäsittelyssä ja syöttöjen laadussa. Onneksi eka erään saatiin kolme maalia. Meidän veskari piti hyvillä torjunnoillaan joukkuetta pystyssä kun kenttäpelaajille tuli muutamia pelinlukuvirheitä, aloittaa päävalmentaja menneen ruotimisen. Perjantain ottelun ykköstähti oli maalivahti Tomi Risteli vakuuttavalla nollapelillään. – Toiseen peliin lähdettiin sitten parantamaan maalintekoa ja hyökkäys- ja keskialueen puolustuspelaamista, eikä nyt tullutkaan vastustajan maalitilanteisiin johtaneita pelinlukuvirheitä siinä määrin kuin eka pelissä. Muutenkin oltiin huolellisempia, meidän veskarin torjuttavaksi ei kahdessa ensimmäisessä erässä montakaan laukausta ns ykkössektorista vaan laukaukset tulivat kaukaa, jatkaa Seppo. – Kolmannen erän alun meidän jäähyily ja sen aikana vastustajan tekemät kolme maalia eivät vieneet uskoa pelaajilta vaan luotettiin omaan tekemiseen. Siinä jätkät osoitti h…tin hyvää henkistä kanttia!, kehuu Inkilä ja jatkaa. – Toisen pelin tuomaroinnissa täytyy kyllä sanoa että jos meidän pelaajille tuomari käy sanomassa että ”kyllä näen että koko ajan teitä rikotaan mutta enhän mä voi vastustajaa koko ajan jäähyllä istuttaa”, niin on ihmeelliset perusteet jättää rikkeitä viheltämättä. Ensi viikon perjantaina alkaa finaalisarja Oulunsalosta, vastaan asettuu Nivalan Cowboys.

25.02.14 No niin Perjantaina se alkaa, playoffit, aika mitä on odotettu vesi kielellä syksystä saakka. – On hienoa aikaa, viime viikonloppuna joukkue vielä kerääntyi yhteen ja joukkuehenki vain tiivistyi entisestään, palikat on meillä tällä hetkellä kohdallaan ja olemme valmiita kohtaamaan hyviä ja tiukkoja pelejä alle saaneen Kiekko Haukat, aloittaa manageri Tommi Bergman. Joukkue on ollut nyt pari viikkoa pelkkien harjoitusten varassa ja pelituntumassa vierailija on monta metriä edellä. – Aivan sama vaikka meille ennakkosuosikin viittaa asetellaan mutta jokainen tietää pleijareiden vaikeuden, ne on aina pienestä kiinni, ja lasken kyllä haukkaporukan ottelutuntuman todella tärkeäksi ja siinä ne ovat meitä edellä, sen vuoksi tämä meidän ”kevät” voi olla jo lauantaina ohi jos takki on auki ja ajatus on jossain muualla, jatkaa Tommi. Kotkalauman sairasosasto näyttää tällä hetkellä nollaa, jonka paras rosteri saataisiin viikonlopuksi jalkeille. – Pientä työestettä saattaa olla mutta toivotaan nyt työnantajilta venymistä ja kaikki äijät saatais radalle, ja kunnon isku päälle heti alusta, lopettaa Tommi.

16.02.14 Peruspelillä

Kiekko Haukat – Kiekko-Laser 1-8 (0-1,1-2,0-5)

Kiekko-Laserin edustusmiehistö haki runkosarjan viimeisestä ottelusta Oulaisista voiton. – Muutama poisjäänti pelin alla ja taas kokoonpanoja jouduttiin muokkaamaan ”lennosta”, pelaajat kuitenkin sopeutuivat nopeasti uusiin kokoonpanoihin ja peli kulki hyvin, aloittaa päävalmentaja Seppo Inkilä. Ottelussa maaliruiskuna toimi Ville Mäkelä hattutempullaan. – Risteli oli varma torjunnoissaan ja näytti osaamistaan myös mailalla pelaamisessa, puolustajien poissaoloista johtuen laitettiin ”Ellu”(Eelis Pernu) hyökkääjän tontilta pakiksi ja hän onnistui hyvin! Täytyyköhän harkita hänelle pelipaikan vaihdosta, miettii Inkilä. – Kaikenkaikkiaan runkosarjan osalta päästiin tavoitteeseen, nyt alkavissa playoff-peleissä pyritään jatkamaan tavoitteeseen pääsyä! Lopettaa, runkosarjan voittoon tyytyväinen, päävalmentaja.

13.02.14 Runkosarjan viimeinen taisto

Kiekko-Laser matkustaa Oulaisiin sunnuntaina runkosarjan viimeiseen otteluun.

– Pakko myöntää että omat ajatukset ovat jo playoffeissa, ne on otettava vakavasti, koska kyllä vanhat kliseet, kauden viimeisen ottelun voittamisesta on vahvasti meidänkin mielissä, miettii manageri Tommi Bergman tulevaa. Kaikesta tulevasta huolimatta sunnuntaina joukkue matkaa Oulaisiin. – Se on kyllä totta, ja olemme kyllä liikkeellä kenraaliharjoitus mielellä, ja kyllähän esimerkiksi ylivoimapeli pitää saada sen vaatimalle tasolleen, ketjut ovat muutenkin melko varmasti ne millä suurella todennäköisyydellä lähdetään loppupeleihin, jatkaa Bergman. Harjoituksissa on nähty yhdessä, jo takavuosina yhdessä pelannut, Huikari-Härkönen-Mäkelä. – Erittäin mielenkiintoinen kombinaatio, hiukanhan se oman pään pelaaminen askarruttaa, mutta hyökkäyspään pelaaminen on varmasti luovaa ja vauhdikasta, katsotaan nyt kuitenkin mitä keittoja valmennus keittää, jatkaa Tommi. Kiekko tippuu sunnuntaina klo 16.00 Oulaisissa.

09.02.14 Viikonlopun satoa

PyPo – Kiekko-Laser 4-11(1-2,2-6,1-3)

Kiekko-Laser matkasi lauantaina Pyhäjärvelle. – Muutama harmittava poisjäänti pelaajistossa tuli heti aamutuimaan kun miehiä kaatui flunssan vuoksi petiin, uusista miehistä Huikari mukana pelaamassa ja sopi hyvin kokoonpanoon heti, aloittaa päävalmentaja Seppo Inkilä. – Alun takaisku maalista herättiin pelaamaan ja hallitsimme erää, toisen erän alussa kotijoukkueen tasoitusmaalin pystyimme kuittaamaan nopeasti emmekä enää loppupelissä päästäneet heitä mukaan peliin, jatkaa Seppo. Lauantaina pirtein kenttä oli Tervonen-Kärki-Juho Saarni.

Kiekko-Laser – KK-81 22-0 (8-0,8-0,6-0)

Sunnuntaina Oulunsaloon asteli Kiuruveden KK-81, jonka kausi on mennyt melko mollivoittoisesti. – Vastustajalla oli vähän pelaajia mutta tulivat ihan hyvällä asenteella omaan viimeiseen sarjapeliinsä, kiitos meidän pelaajillemme ettei ajatus karannut pelailun puolelle vaan hyvällä asenteella vedettiin loppuun asti, miettii Inkilä. – Uusista pelimiehistä Risteli poimi maalissa kaiken, vaikka oli vaikee peli veskarille – ei juuri tapahtumia omassa päädyssä, jatkaa Seppo. Sunnuntain murskajaisissa tehot jakautui isolle rintamalle mutta näyttävimmin kiekkoa kieputteli ketju P.Harjunen-Koskela-Härkönen. Ensi viikonloppuna on Oulaisissa kauden viimeinen runkosarjan ottelu. Playoffit alkavat Oulunsalossa pe 28.02 klo 19.00.

06.02.14 Tupla viikonloppu

Kiekko-Laser kohtaa viikonloppuna PyPo:n Pyhäjärvellä ja sunnuntaina kotonaan Kiuruveden KK-81:n. – 3 pistettä tarvitaan vielä niin runkosarjan ykköspaikka on meidän hallussa, mutta Pyhäjärvi lauantaina ei ole kenelläkään ollut helppo paikka, PyPo on latonut viime peleissä maaleja hyvään tahtiin joka pitää meidän alakerran varpaillaan, aloittaa manageri Tommi Bergman. Sunnuntaina sarjajumbo KK-81. – Kiuruvesi on jäänyt kyllä muiden joukkueiden kelkasta mutta kiekko on pyöreä, aina voi sattua mitä vain, ottelun alku on varsinkin tärkeä, jatkaa manageri. Lähes täydellä miehistöllä. – Saamme näillä näkymin lähes parhaan nipun kasaan viikonlopulle, uusien miesten siirrot on Ristelin osalta kunnossa mutta Huikari pelilupa menee varmasti perjantaille, tuumii Bergman. Sunnuntaina kiekko tippuu Oulunsalossa klo 18.15. Tervetuloa.

06.02.14 Kiekko-Laser vahvistuu mielenkiintoisilla nimillä

Kiekko-Laserin edustusmiehistö on vahvistanut joukkuettaan kahdella uudella nimellä. – Kyllä meillä tuuri kävi, kun miehistöön saatiin vielä ennen siirtorajaa (15.02) kaksi korkeammilla sarjatasoilla pelannutta jannua, aloittaa manageri Tommi Bergman. Veskariosastolle, Waasan Red Ducksista, tulee Tomi Risteli ja toisena miehenä remmiin tulee hyökkääjänä että pakkina pelannut Matias Huikari. – Tomi tukee meidän muita maalivahteja ja on valmis jos tarvii kehiin hypätä. Viime kaudella mies piti Ahmoja pystyssä Suomisarjassa ja alkukausi meni Vaasassa mutta nyt mies tuli ”kotiin” ja onneksi halusi tulla meille, jatkaa Tommi tyytyväisenä. Matias Huikari on alkukauden pelannut OYUS:ssa II-divisioonaa. – Matias on pelannut takavuosina Mestistä ja myös Suomisarjaa, tämä kausi on mennyt paikallisessa yliopistojoukkueessa. Matiaksen rinnassa on iso kotkalogolla varustettu sydän joka hänet lopulta meille ajoi. Hänen monipuolisuutensa antaa koutseilla erilaisia variaatioita peluuttamissa joka playoffeissa nousee arvoon arvaamattomaan, miettii manageri.

02.02.14 Rutiini voitto

Kiekko-Laser – PJK 6-1 (3-0,2-1,1-0)

Pyhäjoen jokikiekko lähti kotimatkalle ilman pisteitä Oulunsalosta lauantai-iltana. – Nuoret pelimiehet ottivat hyvin vastuuta, puolustamisessa onnistuttiin, peitettiin laukauksia hienosti josta joukkueen kapteeni näytti hyvää esimerkkiä, eikä päästetty vastustajaa laukaisupaikkoihin, miettii tuntojaan eiliseltä päävalmentaja Seppo Inkilä. Ottelu eteni Laseri komennossa, jos kertoo maalivahtien torjunnat, Kiekko-Laser Haapaniemi 17kpl ja PJK:n Reijasalo/ Flink 55kpl. – Hyökättiin suoraviivaisesti ja lauottiin paljon, josta torjunnat kertoo, jatkaa Seppo. Laserista onnistuivat Jani Saarni 2+2, Joni Hyry 1+3 ja Niko Toivo 1+2. – B-junnuista lainassa ollut Kauppisen Vili täytti paikkansa hyvin ja maalissa Tomia ei tässä pelissä testattu vielä kunnolla mutta muutamat vastustajan tekopaikat hän torjui hyvin, lopettaa päävalmentaja.

30.01.14 PJK tulee hakemaan revanssia

Jokikiekko Pyhäjoelta rantautuu Oulunsalon jääpyhättöön lauantai-iltana. – Viime viikonlopun melko tasainen ja hyvä esitys jätti meidän tekemisestä kohtuu kuvan, jotenkin vaan luulen että Pyhäjoen miehet ei ole kaikkea osaamistaan vielä näyttäneet, aloittaa manageri Tommi Bergman. Lauantailta Laserilta on varmuudella poissa Harjusen veljekset ja kakkoskentän dynamo, Jani ”patu” Koskela. – Melkein näytti taas että saadaan paras nippu jalkeille mutta ei vielä, toivotaan että sitten playoffeissa ensi kuun lopussa on kaikki mukana ja loukkaantumiset ja taudit on selätetty, jatkaa Bergman. Kotkaparvella on runkosarjasta jäljellä 4 ottelua joista olisi 6 pistettä saatava jotta sarjan kärkipaikka ja kotietu playoffeihin tulisi. – Panosta on, koska kyllä näen että kotietu on äärettömän tärkeä näissä pleijareissa, mutta niistä voidaan tarinoida myöhemmin ja nyt keskitytään lauantaihin että tärkeät pisteet jäisi kotiin, lopettaa Tommi.

26.01.14 Täysi potti joelta

PJK – Kiekko-Laser 2-6 (0-3,0-1,2-2)

Kiekko-Laserin edustusmiehistö kävi lauantaina ottamassa täydet pisteet Pyhäjoelta, tasapainoisen esityksen jälkeen. – Hyvä että pelin alku onnistui eikä päästetty vastustajaa tekemään ekaa maalia, ensimmäisestä erästä jäi muutenkin hyvä fiilis kun pystyttiin ohjaamaan peliä ja hidastamaan vastustajan avaukset, aloittaa valmentaja Seppo Inkilä. Laserilta onnistuivat Jani Koskela 1+3, Joonas Ryynänen 0+3 ja Harjuset(Pasi ja Jussi), molemmille 2 maalia. – Toinen erä meni kyllä ihmetellessä tuomaritoimintaa ja etenkin heidän matematiikkaa siinä kuka milloinkin on alivoimalla. Meillä pysyi pää kylmänä, vastustaja käytti paljon energiaa toisarvoisiin juttuihin, onnistujia meillä oli monta, etenkin kaikilla puolustaminen oli hyvää, jatkaa Inkilä. – Hyvä peli Janilta maalissa, pari pomppukiekkoa oli mutta muuten selkeitä torjuntoja joista puolustus tiesi mihin kiekko torjunnasta tulee, lopettaa Seppo.

24.01.14 Joelle

Kiekko-Laserin edustusjoukkueen matka käy lauantaina Pyhäjoelle jossa vastaan asettuu paikallinen Jokikiekko. – He ovat kovasti saaneet kovia pelimiehiä Raahesta ja heidän iskukyky on omassa kotiluolassa varmasti vahva, aloittaa manageri Tommi Bergman. Joukkueiden edellinen kohtaaminen meni Laserille 6-5 voittolaukauksien jälkeen. – Tiukkaa oli viimeksi, nyt kuitenkin näyttää siltä että rivit alkaa olla, tällä hetkellä, kunnossa ja lähes ykkösmateriaali on kehissä huomenna, ainoa harmittava poisolo on kun juuri tuli sähköposti liitosta, Toivon Niko sai viime sunnuntain puhtaasta taklauksesta pelikiellon, ÄLYTÖNTÄ ******, ei voi käsittää, jatkaa Tommi. Lauantaina kotkapaitojen maalissa aloittaa Jani Myllyniemi joka on nyt ollut pelaamatta. – Hieno juttu ”myllylle” että pääsee näyttää osaamistaan, kun keväällä tarvitaan leveä veskariosasto kun playoffit käynnistyvät, lopettaa Bergman.

20.01.14 Hyvä taistelu

Kiekko-Laser – Cowboys 5-3 (4-1,0-2,1-0)

Oulunsalossa käytiin sunnuntai-iltana tiukka ja tasainen kamppailu pohjoisen alueen III-divisioonan kärkijoukkueiden kesken. – Ensimmäisessä erässä olimme maalipaikoissa ja ylivoimassa tehokkaampia kuin Cowboys, pelissä oli välillä molemmilla hyviä pitkiä hyökkäyksiä vastustajan päädyssä, se kertoo onnistumisista kiekonhallinnassa ja syöttöketjujen pituudessa, muutama meidän merkkausvirhe toisessa erässä päästi vastustajan peliin mukaan, käy ottelua läpi vastuuvalmentaja Seppo Inkilä. Onnistujia kotkapaidoista olivat Saarnin Jani (1+2), Härkösen Ville (1+2) ja vastustajan laukomien kiekkojen edessä ollut Tatu Widerholm. – Hieman tuomarilinjassa ihmetytti miten vastustajalle sallittiin kulmissa ja maalinedustalla roikkua meidän pelaajissa kiinni mailalla ja vapaalla kädellä. Viimeisen kymmenminuuttisen aikana tuli selvästi esille kuinka hankalaa on yhden tuomarin tuomita pelejä, muun muassa meiltä jäi maali hyväksymättä, kyseenalainen 5+20 meille puhtaasta taklauksesta vastustajan kyykistyessä jne. Toivotaan pikaista paranemista kätensä loukanneelle erotuomari Männikölle, lopettaa Seppo.

16.01.14 Kärkiottelu

Erittäin nousujohteisesti viime ottelut pelannut Nivalan Cowboys saapuu sunnuntaina kärkiotteluun Oulunsaloon. -Kova nippu on Nivalasta tulossa, nyt mitataan meidän miesten taso, se on selvä, jokaisen pitää olla valmiina, aloittaa manageri Tommi Bergman. Edelliskohtaaminen syksyllä päättyi Nivalassa 1-6 lukemiin. -Ottelu oli sielläkin tiukka, vaikka lukemat vähän muuta osoittaakin, Cowboys kävi viime viikonloppuna hakemassa Haapaveden iglusta kuitenkin täydet pinnat, murskaavalla tavalla, joten varuilla on oltava, jatkaa Bergman. Laserin rosterissa on tällä viikolla vellonut iso kuume aalto joka on kaatunut miehiä sänkyyn. -Näitä kuumekierteitä on nykyään kyllä paljon, en tiedä kuinka iso rinki pitäis olla, mutta ei auta tihkuttaa, sunnuntaina meidän on oltava valmiina, sillä kokoonpanolla mikä silloin kasaan saadaan, lopettaa Tommi. Ottelu alkaa sunnuntaina Oulunsalon jäähallissa klo 18.00, tervetuloa!

12.01.14 Mentaalipuoli

Kiekko-Laser – Sups 3-2 (0-1,2-1,1-0)

Ei ollut helppo ilta kotkalaumalla kun Suomussalmen keltamustat saapuivat lauantai-iltana Oulunsaloon. – Edellisen viikonlopun suurinumeroinen voitto taisi tuoda hyvän olon tunnetta puseroon, ensimmäisessä vaihdossa ylihyökättiin ja vastustaja rokotti jo 20s pelin jälkeen, tämän nopean takaisku maalin jälkeen alettiin häseltämään tilanteissa eikä tehty työtä omalla hyvällä tasolla joukkueena, aloittaa vastuuvalmentaja Seppo Inkilä. Kiekko-Laserilta lauantaina onnistuivat maalinteossa Pasi Harjunen, Leif Syrjä ja voittomaalin iskenyt Matti Syrjä. – Vastustaja oli hyvä, ihan eri joukkue kuin viime viikonloppuna. Taisivat tulla latautuneena näyttämään meille heidän oikean tasonsa. Kaiken lisäksi heidän maalivahtinsa tuntui ehtivän joka laukauksen eteen, jatkaa Seppo. Maalivahtien torjunnat Laserin Haapaniemi 26 kpl ja Supsin Korhonen 40 kpl. – Meidän nuoret pelaajat eivät ihan päässeet normaalille tasolleen ja heidän peliaikansa tippui ottelun edetessä mutta uskon että tulevissa peleissä he taas lunastavat peliaikaa itselleen, lopettaa Inkilä.

09.01.14 Supsi tulee vierailulle

Jotta totuus ei unohdu niin sarjajärjestäjä on laittanut parasta peliin ja lauantaina pelaamme taas Suomussalmen ykkösryhmää vastaan. – Jokseenkin erikoinen järjestely ja kohta sama homma PJK:n kanssa, mutta minkä teet, näillä mennään. Viime viikonloppu oli meille selkeä voitto, mutta jotenkin näkisin että ero ei todellakaan ole noin iso kuin numerot antoivat ymmärtää, aloittaa manageri Tommi Bergman. Lauantailta Kiekko-Laserilta puuttuu ainakin loukkaantuneet Ville Härkönen ja Jani Saarni. Tehopakki Janne Juurakon vamman laatu on vielä auki ja hänen pelaaminen selviää ottelun kynnyksellä. – Kyllä se näyttää nykypäivänä olevan se tilanne että koskaan ei ole koko joukkue terveenä, on pieniä flunssa aaltoja ja tietenkin näitä ikäviä loukkaantumisia, nyt on kuitenkin yksi potilas kuntoutunut, jonka melko varmasti näemme lauantaina radalla, kun kuukauden pois ollut Jussi Harjunen tekee paluu kaukaloon, kertoo Bergman. Kiekko tippuu lauantai-illan ratoksi, klo 19.15 Oulunsalon jäähallissa, tervetuloa!

06.01.14 Täysi potti Suomussalmelta

Sups – Kiekko-Laser 1-13 (0-4,0-5,1-4) Laserin edustusmiehistö haki tyrmäysvoiton Suomussalmelta sunnuntailta. – Joulun ja uudenvuoden pyhät hieman haittasivat harjoittelua ja tästä johtuen odotukset pelin onnistumiselle olivat vähän sen suuntaiset että taitaa tulla pitkä ilta, aloittaa päävalmentaja Seppo Inkilä. Kiekko-Laserilta pelissä onnistui debyytin tehnyt, B-junnu lainaveskari, Sami Väliharju ja Syrjän Matti tehoilla 1+4. – Hienoja apuja saatiin B-nuorista, molemmat laitettiin suoraan kehiin ja hyvin Sami ja Ilari (Itämies) hommansa hoitivat, iso kiitos B:n valmennuksella avusta, toivottavasti yhteistyö jatkuu yhtä joustavasti, kehuu Seppo yhteistyötä. – Melkeinpä ainoana ohjeena ennen peliä sanoin pelaajille että näyttäkää mukana oleville B-nuorille pelaamisen mallia ja pirun hyvin he näyttivätkin. Vastustajan valmentajakin kävi pelin jälkeen toteamassa että ”melkoista sokkihoitoo saatiin liekö osataan kotiinkaan tuon pyörityksen jälkeen”, jatkaa tyytyväinen pääkoutsi. – Pienenä irtohuomiona vielä: en aiemmin ole nähnyt erotuomarin varoittavan hallista poistamisella peliin osallistumatonta peliä videoivaa henkilöä, lopettaa Seppo.

03.01.14 Vuosi alkaa Suomussalmella

Kiekko-Laserin edustusmiehistön aloittaa kevät puolen ottelut Suomussalmella, paikallista palloseuraa vastaan. – Erittäin repaleinen joulunaika, mutta eiköhän me täysi orkesteri saada mukaan, ennakoi manageri Tommi Bergman. Sups ja Laser ovat kohdanneet tällä kaudella 2 kertaa, maalisuhteen ollessa 20-3 Laserille. – Ei yhtään mitään merkitystä, Suomussalmi ei todellakaan ole helppo paikka, se on vaan niin monesti huomattu että nämä pienempien pitäjien jengit saa kevättä kohti uutta virtaa ja jäätä alle niin vastassa on täysin eri ryhmä kuin syksyllä, toivon kuitenkin että olen täysin väärässä, jatkaa Tommi. Kiekko-Laserilta on poissa viikonlopulta ainakin Jani Saarni ja Tomi Haapaniemi. – Poissaoloja on kun näitä flunssa aaltoja on liikkeellä, mutta minkä näille voi, keskitytään nyt sunnuntaihin ja koko tähän kevääseen että maaliskuulta jäisi jotain lapsenlapsille kerrottavaa, lopettaa Bergman.

Oikein hyvää ja rauhallista joulua kaikille jääkiekon ystäville ja parempaa vuotta 2014! 🙂

16.12.13 Voitolla jouluun

Kiekko-Laser – Kiekko Haukat 8-2

Lauantaina Haapavedellä kärsityn tappion jälkeen nähtiin erittäin sisuuntunut kotijoukkue. – Ensin pakko kehua tuomareita, ne oli tosi hyviä, peli kulki jouheasti heidän tuomaroimanaan, aloittaa Seppo Inkilä sunnuntain ruotimisen. – Hyvin oli pelaajat sulaneet eilisestä vierailusta Haapaveden pakastimessa ja jalka liikkui hienosti, hieman siipirikkoinen Kiekkohaukka-joukkue antoi tälläkin kertaa hyvän vastuksen mutta ei ihan pystynyt vastaamaan liikkeeseemme, miettii Seppo. – Tavoitteenamme oli pelata suoraviivaisempaa peliä kuin edellispäivänä Huskia vastaan ja laukoa ahkerammin. Tavoitteissa onnistuttiin kohtuullisen hyvin, jatkaa Inkilä. Maalivahtien torjunnat meni kotijoukkueen Tomi Haapaniemi 27 ja vieralijoiden Tero Puotiniemi 55. – Maalivahtipuolella oli mukava nähdä että Tomi pitkän työkiireistä johtuneen harjoittelutauon jälkeen pääsi torjunnoillaan hyvin peliin mukaan, lopettaa tyytyväinen päävalmentaja.

16.12.13

Hyytävästä kelistä ei kotiin tuomisia

Hau Huskit – Kiekko-Laser 4-2

Haapaveden kiekkoylpeys tarjosi katkeraa kalkkia kylmässä kotihallissaan vierailijoille lauantai-illan ratoksi. – Vastustaja oli hyvin liikkuva ja hyödynsi ylivoimat meitä paremmin (tekivät kolme ja me yksi), kolmannessa erässä vasta pystyttiin hallitsemaan peliä (siinä torjunnat 19-5) mutta emme saaneet kurottua jo avauserässä tullutta kotijoukkueen kahden maalin eroa kiinni, aloittaa päävalmentaja Seppo Inkilä. – Kaikki kunnia Huskeille, olivat parempia kuin me, etenkin heidän maalivahtinsa oli erittäin hyvä, meillä Tatu torjui taas hyvin, yli 40 laukausta, jatkaa Seppo.

12.12.13 Kinkun syöntiin tuplaottelun saattelemana

Kiekko-Laserin edustusmiehistö kohtaa tämän vuoden viimeisissä otteluissa, tulevana lauantaina vieraissa Haapaveden Urheilijat ja sunnuntaina kotona vuoden päättää ottelu Oulaisten Kiekko-Haukkoja vastaan. – Kausi on mennyt pääpiirteittäin miten alkukaudesta kuvioita mietittiin, toki peli ja se meidän juttu ei ole valmis, oon yllättynyt kuitenkin meidän pelaajien hitsautumisesta joukkueeksi vaikka esim painimme harjoituksissa kahden kopin loukussa joka ei todellakaan yhdistä jengiä, aloittaa manageri Tommi Bergman ja jatkaa, viikonloppuna on vastassa, erittäin kova kuntoinen Huskilauma Haavedeltä ja ensimmäisellä kierroksella Oulunsalosta pisteet vienyt Kiekko-Haukat. Haapavesi voi halutessaan vaikeuttaa Kotkaryhmän matkaa kovasti, kun kaukalo on pieni ja kotiyleisön tuki on loistavaa. – Kaukalo tuo varmasti meidän valmennustroikalla lisäpohdintaa, joskin kokoonpanon eläminen viime viikkoina on omalta osaltaan tuonut omat vivahteensa meidän tekemiseen, jatkaa Pärre. Maalivahti tilanne viikonlopulle on vielä hiukan auki mutta kenttäpelaaja puolella Mäkelä ja Härkönen tullaan todennäköisyydellä näkemään yhdessä ja alakerran tutkari Matti Syrjä ja hirmuiskussa kauden aloittanut Janne Juurakko on mukana otteluissa. – Valmiina pitäis olla, sunnuntaina jokainen paikalle seuraamaan Laserin otteita, kannustaa Tommi. Lauantain ottelua voi seurata www.finhockey.fi/tulospalvelu/ Sunnuntain kotiottelu alkaa klo 17.15 Oulunsalossa. Tervetuloa.

08.12.13 Pisteet kotiin

Kiekko-Haukat – Kiekko-Laser 1-3 (0-1,1-1,0-1)

Kiekko-Laserin edustusmiehistö haki tasaisesta ottelusta täydet pisteet kotiin Oulaisista. – Kiekkohaukat pelasi aktiivisesti etenkin ensimmäisen erän ja kolmella kentällisellään onnistuivat hyvin tukkimaan meidän omanpään avauspelaamisen, toiseen ja kolmanteen erään saimme hieman enemmän luotua jo painopistettä Haukkojen päätyyn jolla ottelu alkoi kääntymään meille, aloittaa valmentaja Seppo Inkilä. Kotkamaalissa hienon pelin pelasi Tatu Widerholm ja kenttäpelaajista kehut sai Jani Saarni. – Molempien joukkueiden valmentajien mielestä suhteellisen siistiin peliin toivat lisämausteen tuomarit jotka löysivät paljonkin jäähyn arvoisia rikkeitä, joka sekoitti molempien joukkueiden ottelua, jatkaa Seppo. Kiekko-Laserilla on vielä ennen joulutauko 2 ottelua ensi viikonloppuna, joista jälkimmäinen sunnuntaina kotiluolassa klo 17.15, tervetuloa Oulunsaloon.

06.12.13 Revanssi mielellä

Kiekko-Laserin edustusmiehistö lähtee lauantaina Oulaisiin revanssihengessä kun kauden avausottelusta tuli tappio Kiekko-Haukoille, joka on kauden tähän mennessä ainoa. – Harmittava aloitus oli mutta sen positiiviset vaikutukset ovat kantaneet monta ottelua, se takki kun pitää olla visusti kiinni, ketään tai mitään jengiä ei kestä aliarvioida, aloittaa manageri Tommi Bergman. Laserilla on pieniä loukkaantumishuolia kun miehiä on rivistä poissa mutta manageri ei näe sen ollennaisesti vaikuttavan joukkueen tekemiseen. -Poissaoloja on, mutta mitäpä niitä itkeä, meillä on huomenna täysi miehistö joka tekee kaikkensa että pisteet kotiin kairataan, lopettaa luottavainen Bergman. Kiekko tippuu lauantaina Oulaisten jääpyhätössä, klo 16.00. Ottelua voi seurata www.finhockey.fi/tulospalvelu/

01.12.13 3 pistettä Kiuruvedeltä

KK-81 – Kiekko-Laser 2-9 (1-2,0-1,1-6)

Kiekko-Laser haki vakuuttavan voiton Kiuruvedeltä lauantaina. – Vastustaja pelasi tosi passiivista puolustuspeliä eli heillä oli niin sanottu ”noppavitonen” koko ajan oman maalin edessä eivätkä he juurikaan edes pyrkineet kiekon riistoihin, aloittaa päävalmentaja Seppo Inkilä eilisen ruotimisen. Onnistujia vierailijoista olivat, Juho Saarni 1+2, Jussi Harjunen 2+1 ja Pasi Harjunen 1+3. – Pelaajamme ihmettelivätkin ensimmäisessä erässä vastustajan pelaamista ikäänkuin alivoimalla ja sitä miten passiivinen vastustaja oli omalla alueella, ja osittain eka erä menikin vastustajan pelitapaa ihmetellessä. Kiekko oli meidän hallussa noin 80 prosenttia erän peliajasta ja peliä pelattiin vastustajan päädyssä, toisessa ja kolmannessa erässä hallinta oli vieläkin selkeämpää, jatkaa Seppo. Maalivahtien torjunnat Tatu Widerholm 7+5+2=14 ja vastustajalla 11+20+22=53. – Hienoa että pelaajat jaksoivat luottaa omaan tekemiseen ja siihen että se tuottaa tulosta ja vastustajan ”sumppupuolustuksesta” huolimatta saamme tehtyä voittoon tarvittavat maalit ja sitä kautta lähteä hyvillä mielin bussimatkalle takaisin Ouluun, lopettaa tyytyväinen Inkilä.

29.11.13 Savvoon

Kiekko-Laserin edustusmiehistö on uuden edessä kun lauantaina bussin nokka osoittaa kohti Kiuruvettä. – Alkukausi heillä on ollut hakemista mutta viime viikonlopulta hieno voitto haapavetisistä, joka varmasti luo uskoa heidän tekemiseensä kaukalossa, aloittaa manageri Tommi Bergman. Viime viikonloppuna Laserin pelaaminen oli huonolla tasolla ja se paistoi myös managerin silmään. – Umpisurkeaa, täyttä sitä itteä, korvien väli on niin pieni paikka että siellä kun hyvänolon tunne iskee niin peli näyttää tuolta, ahdistava oli sitä katsoa, koska tietää mihin äijät oikeasti pystyy, jatkaa Bergman. Joukkue oli itsekin erittäin pettynyt heikkoon esitykseensä, ja nyt tulevan lauantain kokoonpanoon on tehty muutamia muutoksia viime lauantaista jolla haetaan selkeätä tason kohotusta omaan peliin. – Alkuviikon tietojen mukaan Tatu (Widerholm) aloittais maalissa ja pieniä muutoksia on rosterissa, joka tuo varmasti kevyttä jalkaa ja tuoreutta tekemiseen, lopettaa Tommi. Lauantaina kiekko tippuu Kiuruvedellä klo 17.00, jota voi seurata osoitteesta http://www.finhockey.fi/tulospalvelu/ .

24.11.13 Tuskainen esitys

Kiekko-Laser – PJK 6-5VL (3-0,0-2,2-3,0-0)

Kiekko-Laserin kotkalauman pelillinen pohjakosketus nähtiin lauantai-iltana Oulunsalossa. – Avauserä maalien teon suhteen onnistui hyvin, toisessa ja kolmannessa erässä törmättiin vastustajan hyvään karvaukseen ja keskialueen puolustukseen, aloittaa päävalmentaja Seppo Inkilä menneen ruotimisen. Ottelun ratkaisu meni aina voittomaalikilpailuun saakka, jossa ratkaisijana oli Laserin luottopakki Matti Syrjä. – Mukavahan oli kokea sarjassa nyt jatkoaika ja voittolaukauskisakin, etenkin kun Masa(Syrjä), jolla oli epäonnea pelin viime sekunneilla avopaikoissa, onnistui rankkarissaan, miettii Inkilä tyytyväisenä. Krikettiä tuomarivalinnoille. – Samat tuomarit jos määrätään viheltämään kaksi hyvä vauhtista peliä(B & Edustus) peräkkäin niin se ikävä kyllä näkyy tuomaroinnissa, tällä kertaa meidän virheet huomattiin muttei vastustaja tekemiä jatkuvia kahvauksia, sitomisia jne. Toivoisin vähän ”pelisilmää” tuomareille pelejä jakavalle taholle, jakoperusteena tuskin kannattaa käyttää ”koska jo olettte valmiiksi siellä niin viheltäkää se toinenkin”, sanoo Seppo ja jatkaa, toki näissä tilanteissa pitäisi olla ”kylmäpäisenä kuin jääkoneen kuljettaja” kuten työkaverin aikanaan Hiukkavaarassa tapasi sanoa. – Nyt kuitenkin ensi viikkoon, hyvällä mielellä ja parin hyvän harjoituksen kautta Kiuruvedelle!

21.11.13 Vahvistunut Jokikiekko

Oulunsaloon Lauantai-illan ratoksi Oulunsaloon saapuu, kovasti viime viikkoina vahvistunut, PJK, Pyhäjoelta. – Heillä on kovia nimiä tullut nyt mukaan, ja on varmuudella vahvempi ja valmiimpi kuin joku viikko sitten, aloittaa manageri Tommi Bergman. Edellisessä kohtaamisessa Kiekko-Laser otti Pyhäjoella voiton. – Meitä on vaivannut asenteen löysääminen tietyissä tilanteissa ja siihen on keskityttävä, halun ja tekemisen on riitettävä sen 60 minuuttia, ja vaikka kaverin päässä on verkko heilunut niin me ollaan jätetty meidän veskarit ihan yksin ja sen vuoksi omaankin päähän tullut liikaa maaleja, jatkaa Bergman. Tutkapari Mäkelä-Härkönen on liekeissä Viime pelissä ”yhteen” palannut parivaljakko Villet Mäkelä ja Härkönen esitti sellaista peliä että se saa johtoportaassakin suupielet ylöspäin. – Mukava että pojilla kulukoo, tietenkin on pakko muistaa että kyse on taiteilija luonteista, joskus kulkee ja joskus ei, toivotaan nyt että oppirahat on sillä osastolla maksettu ja nyt heidän yhteispeli käyttäisi kevät hangille saakka, sehän tietäisi hikisiä hetkiä vastustajille, miettii Tommi. Toivo mukaan Joukkue vahvistuu hyökkääjä Niko Toivolla, -85. – Kevättä kohti mennään ja nyt saatiin aimo annos herkkiä käsiä kun Niko liittyi joukkueeseen, hyvä lisä ja katsotaan onko hän jo lauantaina kokoonpanossa, lopettaa Tommi.

17.11.13 Alusta asti hereillä

Kiekko-Laser – PyPo 13-6 (5-2,6-4,2-0)

Laserin kotkalauma vei lauantai-iltana voiton varmalla rutiinilla. – Oli hyvä kiekkopeli, kunnon vastustaja ja fyysisyyttä niin kuin kiekko otteluun kuuluukin, sekä tuomarit jotka antoivat joukkueiden pelata, tämä kaksikko tulee toivottavasti useamminkin meidän otteluihin, aloittaa pääkoutsi Seppo Inkilä. Kotijoukkueen keihään kärkenä touhusi Mäkelä-Härkönen. – Näytimme alusta saakka kuka on kuka, ja vastasimme hyvällä liikkeellä vastustajan fyysiseen peliin, vaikkakin muuta huolimattomuus virhe tuli ja niistä vastustaja teki maaleja mutta koko pelin joukkueella oli erittäin positiivinen ilme, jatkaa Seppo. Maalivahtien torjunnat, meidän Myllyniemi 22kpl ja kaverin Kinnunen/Huttunen 58kpl. – Tavoitteena oli parantaa puolustuspelaamista estämällä vastustajan laukauksia ja pitämällä ne alle kolmessakymmenessä meidän maalia kohti, toki siinä onnistuttiin mutta tarkoitus ei ollut antaa tehdä noin montaa maalia niistä laukauksista, pelin jälkeen kopissa joukkueen kapteeni antoikin päästetyistä maaleista vähän palautetta, joka tuli täysin aiheesta, mutta pitää kuitenkin muistaa että hyvällä tiellä ollaan, lopettaa Inkilä.

14.11.13 Ampparit Oulunsaloon

Pyhäsalmen kiekkoylpeys, PyPo ”ampparit”, patsastelee lauantaina Oulunsaloon, kohtaamaan kova kuntoisen kotijoukkueen. -Kärkiottelusta voi selkeästi puhua, pörriäiset on pisteen kakkospaikasta, senkin puolesta, edellisissä peleissä näkynyt, fokus on oltava edelleen omassa tekemisessä, aloittaa manageri Tommi Bergman tulevan läpikäymisen. Pypon johtavana pelaajana pörrää latvialainen Norberts Danemanis. -Heillä on vahva ykköskenttä, jonka kanssa on oltava varuillaan, vaikka kyllä mä ainakin ajattelen että kyllä omassa kotihallissa on peliä pystyttävä kontrolloimaan ja itse olla tekemässä ensimmäiset aloitteet, jatkaa Tommi. Kotkalaumasta viikonloppuna on poissa ainakin Ville Härkönen mutta muista ei ole vielä tarkkaa tietoa kun kuume tapauksien pelikunto ratkeaa pelin kynnyksellä. -Meillä on pari kaveria vielä tuossa tähtäimessä, jos saadaan rivejä vahvistettua ennen talven siirtorajaa, jotta oltaisiin valmiita mahdollisiin pleijareihin, muutenhan rosterin leveys on hienosti tullut esille kun täyttä kokoonpanoa on valmennus pystynyt käyttämään otteluissa, lopettaa manageri.

10.11.13 Hyvällä alulla pisteet

PJK – Kiekko-Laser 3-12 (0-4,3-3,0-5)

Pyhäjoelta oli lauantai-iltana kotiin tuomisina täysi pistepotti. – Peli lähti erittäin hyvin käyntiin eikä ensimmäisen kuuden minuutin aikana juurikaan kiekkoa vastustajalle annettu, käy mennyttä läpi valmentaja Seppo Inkilä. – Toisessa erässä sitten ei asenne ollutkaan enää niin hyvä, luultiin että peli on jo voitettu. Pelailtiin mitä lie ”hybridikiekkoa” eli yhdistettiin seisoskelu, katselu ja vaikeat avaukset ja niitä vastustaja ansiokkaasti hyödynsi viemällä peliä. Erän loppupuolelle saatiin tehtyä tärkeitä maaleja ja niiden kautta palasi peli uomiinsa, miettii Seppo. Kotkamaalissa debytoi Tatu Widerholm, torjuntoja kertyi 30kpl. – Kolmannessa erässä hyödynnettiin vastustajaa paremmin maalipaikat mutta PJK pelasi loppuun asti, antamatta periksi lukemista huolimatta kuten erän torjunnatkin näyttävät(11-13). Meillä Tatu oli hyvin kiekkojen edessä, kehuu Inkilä veskarin otteita. – Perusnegatiivinen valmentajahan aina hakee kehityskohtia jotka tästä pelistä voisi olla nöyryys ja alimman pelaajan kiekonmenetysten vähentäminen, MUTTA voittopelistä pitää aina olla joukkueen hyvillä mielin! lopettaa Seppo. Pistemiehet: Ville Mäkelä 3+1 Joni Hyry 3+1 Leif Syrjä 1+3 Jani Saarni 0+4

07.11.13 Ydinvoima kuntaan lauantaina

Kiekko-Laserin edustusmiehistö matkaa lauantai-illan ratoksi Pyhäjoelle paikallisen Jokikiekon vieraaksi. -Alkukaavailussa sarjan ehdotonta kärkeä, mutta joku lukko siellä on ollut päällä kun majailevat tällä hetkellä keskivaiheen alapuolella, miettii manageri Tommi Bergman tulevaa vastustajaa. -He voittivat Kiekko-Haukat viime lauantaina joten heidän pelinsä alkaa käyttämään ja meidän pitää kyllä keskittyä täysin olennaiseen ja omaan suoritukseen, jatkaa Tommi. Kiekko-Laserilta on poissa rivistä varmuudella, alaraajavammasta parantuva Ville Härkönen ja viime lauantaina pari kertaa osunut Joonas Ryynänen, sen lisäksi kuumetapauksia on muutamia joten heidän tilansa ratkeaa vasta viime hetkillä. -Onneksi rosteria on ja saamme kilpailukykyisen jengin kasaan, hyvillä mielin kohti Pyhäjokea, lopettaa Bergman.

03.11.13 Pisteet kuumasta Nivalan kattilasta

Cowboys – Kiekko-Laser 1-6 (0-1,0-2,1-3)

Kovasti tunteita molemmissa joukkueissa herättänyt kohtaaminen päättyi selkeisiin voittonumeroihin vierailija Laserille. – Taidettiin olla hiukan leppoisalla mielellä liikkeellä kun ei ensimmäiseen kahteen minuuttiin päästy omalta alueelta pois, vastustajan ollessa erittäin aktiivinen, me pysyttiin pelissä mukana vain hiton hyvän maalivahdin ansiosta ja sitä kautta puhtaalla matematiikalla saamme syyn miksi voitimme; meillä Haapaniemi torjui 45:stä laukauksesta 44 ja vastustajan veskari torjui 47:stä laukauksesta 41, taustoittaa valmentaja Seppo Inkilä. – Kaveri voitti aloitukset 80 prosenttisesti, niihin meidän täytyy panostaa harjoittelussamme vielä lisää, jatkaa Seppo. Taistelua ja pientä painia. – Oli hyvä ja tapahtumarikas ottelu, kiitos vastustajan ja ehkäpä hieman tuomareidenkin, tosin en tuomareita halua kuitenkaan moittia sillä heidän täytyy kahdestaan tehdä nopeita ratkaisuja ja niistä on kuitenkin kokoajan jompikumpi ”enkelimäisen viattomasti” pelaava joukkue kitisemässä. Täytyy olla hyvä paineensieto kyky, miettii Inkilä ja jatkaa nykytermejä käyttäen ehkä halusimme pelata enempikin pystysuunnan jääkiekkoa mutta vastustaja teki siitä hankalahkoa, onneksi pakkimme ottivat alussa roolia myös maalinteossa ja lopussa hyökkääjätkin, lopettaa Seppo. Kentän parhaana palkittiin Tomi Haapaniemi ja parhaat pistemiehet olivat Joonas Ryynänen 2+1, Jussi Harjunen 1+2 ja Ville Härkönen 0+3. tilastot: http://www.tilastopalvelu.fi/ih/index.php?option=com_content&view=article&id=7&gameid=10210

31.10.13 Marraskuu aloitetaan Nivalassa

Lauantaina Kiekko-Laserin kotkalauma rantautuu Nivalan kiekkopyhättöön, jossa vastaan asettuu paikallinen Cowboys. -Lähes kahden viikon paussi peleistä takana, mutta joukkue on treenannut hyvin ja pitkäaikaispotilaita on saatu takaisin harjoitusvahvuuteen jonka puolesta näkymät ovat erittäin hyvät, aloittaa manageri Tommi Bergman tulevan läpikäymisen. Historiaan ei muistu mieleen että joukkueet olisivat aikaisemmin kohdanneet, joten ottelusta tulee senkin puolesta mielenkiintoinen. -Katoin kaverin rosterin, muita miehiä en tiedä kuin Rajaniemen Pekan joten uutta tuttavuutta tässä lähdetään tapaamaan, vaikkakin hehän tässä suosikkeja ovat, jatkaa Bergman. Laseretin puolelta mukaan tulee Harjusen Jussi ja jo edellisessä Sups pelissä kokeillut Mikko Orreveteläinen. Ringissä kuukauden päivät treenannut Ville Härkönen, sovittelee lauantaina kotkapaitaa ensimmäistä kertaa tällä kaudella. -Miellyttävä, tai siis erittäin miellyttävä lisä meidän orkesteriin, tuo ylivoimapeliin selkeästi uuden puolen ja tullaan ilmeisesti näkemään tutun aisaparinsa (Mäkelä) sentterinä jolloin voidaan odottaa hyvää jälkeä hyökkäyspäässä, ovathan pojat kiertäneet yhdessä kaukaloita Tsékkejä myöten, lopettaa Tommi tulevan ruotimisen.

19.10.13 Nuoret nousivat esiin

Sups – Kiekko-Laser 1-8 (0-4,1-3,0-1)

Suomussalmelle matkannut kotkalauma kohtasi sisuuntuneen kotijoukkueen. -Vastustaja oli erittäin aktiivinen verrattuna edelliseen peliin mutta meidän oma tekeminen saatiin käyntiin jo ensimmäisessä erässä jota hienosti siivitti nuorten pelaajien esiin nouseminen, aloittaa Seppo Inkilä. Joukkueen jäähyt jäivät yhteen joka helpotti selkeästi pelaamista. -Jäähyilyt jäivät Ouluun, joka oli erittäin hieno juttu, omat ylivoimat käytettiin hyvin hyväkseen 3 osumalla ja pakko mainita vielä meidän maalivahti Haapaniemen hyvä mailapeli, jatkaa Seppo. Joukkueesta kahden maalinmiehiä olivat, Suomussalmen lauantai-illassa, Jani Saarni ja Ville Mäkelä.

17.10.13 Susirajalle

Lauantaina Kiekko-Laserin edustusmiehistö lähtee Suomussalmelle mittamaan paikallisen palloseuran kunnon. -Vaikka viime viikolla pelattiin niin kyllä oma kaukalo ja heidän äänekäs yleisö tuo selkeästi uuden mausteen tuohon otteluun, joten takin nyörit on oltava ylös saakka kiinni, kertoo manageri Tommi Bergman omaa näkemystään tulevasta. -Meidän focus on täysin omassa ”paketissa” ja sen kasassa pysymiseen, pään sisällä kun pieni hyvänolon tunne vie pelistä sen terävyyden ja silloin kaikki tiedämme miten siinä käy, miettii Tommi. Kotkalauman alkukaudesta on jäänyt käteen 2 voittoa ja yksi tappio. -Aikataulussa mennään, valmennus on saanut hyvin ”koneesta” potkua irti ja joukkue rakentuu hyvää vauhtia sellaiseksi minkälaiseksi sen haluamme, jatkaa Bergman. Joukkueesta on poissa pitkäaikaispotilaat mutta Harjusen Pasi ja Runtin Tomi saatetaan mahdollisesti nähdä viikonlopun kokoonpanossa. -Iso rinki mahdollistaa edelleen laadukkaan toiminnan ja harjoittelun, ja vielä kun pöytäkirjassa saa toistaiseksi olla se 20+2 niin se sopii mainioisti meidän rosterille, saamme hyödyntää vahvuuksiamme, lopettaa Tommi.

12.10.13 Hyvä esitys kotkalaumalta

Kiekko-Laser – Sups 12-2(2-1,4-1,6-0)

Ei lähtenyt pisteen pistettä Suomussalmelle. -Ensimmäinen erä meni taas hieman katsellessa ja peliin mukaan heräämisessä, tosin omalla alueella ei annettu vastustajalle tilaa muutamaa yritystä enempää, aloittaa kokonaisuuteen tyytyväinen päävalmentaja Seppo Inkilä. Maalivahtien torjunnat Kiekko-Laser Myllyniemi 15 ja Sups Gröhn 54kpl kertoo karua kieltä missä päässä peliä pelattiin. -Toisesta erästä lähtien oltiin pelissä erittäin hyvällä asenteella ja sitä kautta loppu meni suunnitelmien mukaan, jatkaa Seppo. Maalintekijöinä suurimmat tehot teki puhtaalla hattutempulla Harjusen Jussi. -Jälleen oli hienoa nähdä että pelaajat jaksavat uskoa omaan tekemiseen eikä turhaudu vaikka joku yksittäinen suoritus epäonnistuisikin. Oman alueen ohjauspeli pystyttiin hoitamaan mallikkaasti jolloin vastustaja pysyi poissa laukaisusektorista mistä kertoo Myllyniemen torjuntojen vähäinen määrä, lopettaa tyytyväinen päävalmentaja. Palkitut: *** Joonas Ryynänen ** Saku Tervonen * Mikko Gröhn Sups

10.10.13 Sups Ouluun ilman ikoniaan

Lauantaina Oulunsaloon matkaa Suomussalmen palloseura. -Ei listassa Luukkosen Terryä näy, hänhän on se todellinen ikoni suomussalmelaisessa kiekossa, harmi juttu, mukava ois ollut mies nähdä Oulunsalossa, aloittaa manageri Tommi Bergman. -Tämän hetken rosteri Supsilla näyttää tulevan täysin oman kylän miehistä ja sehän tiedetään että siellä sitä kiekkoa osataan pelata, jatkaa Tommi. Kiekko-Laser ja Sups on aloittanut molemmat kautensa yhdellä voitolla ja häviöllä. -Meille jäi hyvä fiilis viime matsista ja uskon että niihin puutteisiin mitä viime pelissä oli, jokainen tulee keskittymään huolella, miettii Bergman. Kotijoukkueelta on vielä pois pitkäaikaispotilaat(Turunen, Orreveteläinen, Lehtosaari) ja he saivat seurakseen Runtin Tomin ja Harjusen Pasin. -Hyvällä rosterilla, poissaoloista huolimatta, tullaan lauantaina, mielenkiintoinen kohtaaminen on tulossa, lauantaita odotellessa, lopettaa Tommi.

06.10.13 Hyvällä pelillä pisteet

Kiekko-Laser – Hau Huskit, Haapavesi 11-3(2-0,5-1,4-2) Edellisen pelin pettymys oli tuonut roppakaupalla Kotkalaumaan nöyryyttä ja keskittymistä. -Täydellä kokoonpanolla pelaaminen oli selkeästi tuonut varmuutta joukkueen tekemiseen ja vaikka ensimmäisessä erässä hiukan oltiin hermostuneita niin loppu meni erittäin hyvin, avaa peliä päävalmentaja Seppo Inkilä. Ottelussa tahtipuikkoa heiluttivat Ville Mäkelä(3+2) ja Matti Syrjä(2+1) tehoilla. -Onnistumisten myötä pystyttiin pelaamaan tasaisesti kaikilla 4 kentällisellä ja saatiin sitä kautta tärkeää pelikokemusta koko joukkueelle, kertoo Inkilä ja jatkaa: – Onnistumisesta pelissä pitää kiittää pelaajia koska he sen työn kaukalossa tekevät. Ensi viikon lauantaina Oulunsaloon astelee Sups, Suomussalmelta, joka tänään koki kotitappion Nivalan Cowboyssille 1-10 lukemin. Torjunnat: Jani Myllyniemi 22 / Vähätiitto&Jaakola 56 Tähdet: *** Ville Mäkelä ** Janne Juurakko * Jani Saarni Maalikooste

04.10.13 Nyt haastajana

Kiekko-Laserin edustusjoukkue lähtee lauantaina hakemaan uutta alkua kaudelleen kun avaus peli meni kokonaisuudessaa vihkoon. -Waterloo joka on unohdettu, nyt on meidän kotkalaumaa sen verran ärsytetty että odotan itse kyllä innolla ottelua, erittäin mielenkiintoista nähdä miten nuori joukkue reagoi tappioon, aloittaa manageri Tommi Bergman. Lauantaina Oulunsaloon marssiin Hau Huskit, Haapavedeltä. -Tulevasta vastustajasta ei ole mitään hajua, mutta kuten olemme nähneet, jokainen vastustaja kasvaa ainakin metrin kun me olemme vastassa, joten tunnerikas ottelu on tulossa, miettii Bergman. Kotkalaumassa ensi esiintymisen huomenna tulee suurella todennäköi- syydellä tekemään nimet, M.Syrjä, Juurakko, L.Syrjä, Ryynänen ja Berner. Sairaslistalla ovat vielä pitkäaikaispotilaat Turunen, Lehtosaari ja Orreveteläinen. Huomenna lauantaina tervetuloa klo 17.45 Oulunsalon jääpyhättöön.

04.10.13 Viime viikonlopun maalikooste

Maalikooste

29.09.13 Pisteet Oulaisiin Kiekko-Laser – Kiekko-Haukat 4-6 (2-1,0-2,2-3)

Ei mennyt putkeen sarja-avaus Kotkalaumalta, Kiekko-Haukat vei makeat pisteet Oulaisiin 4-6 voitolla. – Vihkoon meni, aloittaa vastuuvalmentaja Seppo Inkilä menneen ruotimisen. – Emme onnistuneet luomistamme maalipaikoista ja vastustaja rankaisi meitä omista paikoistaan ja virheitä teimme paljon, liekö sittenkin kotiavaus uudessa seurassa vaikuttanut mentaalipuoleen. Emme saaneet annettua avaussyöttöä omille, helpot syötöt loistivat poissaolollaan ja asenne suoraviivaisen maalitilanteen luomiseen jätti hieman toivomisen varaa, kertoo Inkilä ja jatkaa, omaan piikkiin pitää osa tästä ottaa, ja esimerkiksi ykköshyökkääjän peluutus kaksi erää puolustajana ei ollutkaan toivotulla tavalla onnistunut ratkaisu, olisi pitänyt antaa Mäkelän olla hyökkääjänä joka on hänelle tutumpi paikka, ruotii Seppo. -Terävöitetään avauspeliä ja tuodaan lisää suoraviivaisuutta ensi lauantaiksi niin eiköhän se lähde siitä kääntymään, lopettaa päävalmentaja. Ensi lauantaina Oulunsaloon saapuu HaU, Haapavedeltä. Torjunnat: Tomi Haapaniemi 34kpl / Tero Puotiniemi 54kpl Pasi Harjunen 2+1 Ville Mäkelä 1+2 Jussi Harjunen 1+1 Saku Tervonen 0+1 Tomi Haapaniemi 0+1 Juuso Vimpari 0+1 Yleisöä n. 250 henkeä. Palkitut: *** Jani Mertala Kiekko-Haukat ** Ville Mäkelä Kiekko-Laser * Tero Puotiniemi Kiekko-Haukat

26.09.13 Kausi alkaa

Nyt se alkaa, mitä on keväästä saakka odotettu. -Kyllä mukava kutina on mahanpohjassa, ensimmäinen ottelu Oulunsalon uusitussa areenassa ja todellakin ensimmäinen kun treenipelejä ei siellä saatu pelata, aloittaa manageri Tommi Bergman tulevan analysoinnin. Ensimmäisen kotiluolaan astuu Oulaisten Kiekko-Haukat joka viime kaudella tappeli tosissaan noususta II-divisioonaan. -Meidän ei tarvi kyllä yhtään kytätä muiden tekemistä vaan kyllä suurin keskittyminen on omassa touhussa, jatkaa Tommi. Kotkalauma saa lähes parhaan kokoonpanonsa sunnuntaina jäälle, muutamia loukkaantumisia on. -Kilpailukykyinen nippu sunnuntaina meiltä paikalle luistelee, poissaoloja on turha murehtia, he ketkä kotkapaidan päälle vetävät on varmasti valmiina alusta saakka, lopettaa Bergman ja toivottaa kaikki tervetulleeksi uusittuun Oulunsalon jäähalliin sunnuntaina klo 16.00.

20.09.13 Kiekko-Haukat – Kiekko-Laser 4-12

14.09.13 Kiekko-Laser – Lämärit 3-3

11.09.13 Hyvä yhteistyökumppani ja yksityinen

Nyt jokaisella on mahdollisuus olla tukemassa Kiekko-Laserin uutta nousua ja tukea nuorten pelaajien polkua ylöspäin. Edustusjoukkueella on myytävänä mainospaikkoja peliasuun, Oulunsalon jäähallin, hyvin näkyville paikoille, kaukaloon ja hallin sisäseiniin. Lisätietoja ja hintoja Tommi Bergmanilta, 0400992357 tai tommi.bergman@gmail.com. Yksityinen henkilö voi myös kantaa kortensa kekoon liittymällä joukkueen kannattajajäseneksi, 20euron hintaan. FI40 4783 0010 0994 01 / Oulun nuorten jääkiekon tuki Ry

10.09.13 Kapteenisto

Joukkueen kapteenisto on valittu, varakapteenit ovat Ville Mäkelä ja Pasi Harjunen. Kapteenin C-kirjainta kantaa tällä kaudella Leif ”lefa” Syrjä. -Johtavat pelaajat, joiden varaan on helppo haastellista kautta rakentaa ja joihin nuoret pelaajat voivat tukeutua, ovat siis erittäin esimerkillisiä äijiä, kertoo manageri Tommi Bergman. Joukkueella on lauantaina harjoitusottelu Linnanmaalla Kemin Lämäreitä vastaan. -2 harkkapeliä ja sitten kaiken pitäisi olla valmista sarja-avaukseen, nyt lauantaina valmennus tekee varmasti vielä kokeiluja mutta mielenkiintoisen asetelman ottelu tuo kun viimeksi kävimme Kemissä, daavid vs goljat asetelmasta huolimatta, hakemassa voiton, lopettaa Tommi.

09.09.13 Japsi lähti

Joukkueen toinen ulkomaalainen, Hironori Kuroiwa, lähti henkilökohtaisten syiden vuoksi takaisin kotimaahansa. -Pientä loukkaantumista hänellä oli päällä, mutta todellinen syy on henkilökohtainen ja ymmärrän täysin ettei hän voi tänne jäädä ja suuntaa takaisin Sapporon päähän, taustoittaa manageri Tommi Bergman. Joukkueeseen etsitään toista ulkomaalaista Hironorin tilalle. -Isona asian nuorille pelaajille pidämme toisenlaisen kiekkokulttuurin oppimista ja yhdentyvässä euroopassa englannin kielen merkitys on iso, jota nämä ulkolaiset pelaajat meille tuovat, lopettaa Tommi.

03.09.13 Joukkue tiivistyy

Joukkuetta hieman tiivistettiin ja muutamia tryout miehiä tipahti joukkueesta pois. Tämän hetken tilanne on seuraava, 03.09: Nikula Sami Järvelä Joonas Lehtosaari Henri Sassi Jani Saarni Juho Orreveteläinen Mikko (loukkaantunut) Vimpari Juuso Runtti Tomi Hyry Joni Koskela Jani Kaleva Toni Myllyniemi Jani Alanikula Joonas Turunen Tuomas (loukkaantunut) Suorsa Joni Juurakko Janne Harjunen Jussi Saarni Jani Syrjä Leif Haapaniemi Tomi Harjunen Pasi Mäkelä Ville Syrjä Matti Niemisalo Arto Kuroiwa Hironori Berner Bill Tervonen Saku Kärki Niko Suorsa Marko Pernu Eelis Widerholm Tatu tryout

Lämärit – Kiekko-Laser 6-8

Kemin lämärit taipui Kiekko-Laserille Kemissä pelatussa harjoitusottelussa 6-8.

Kiekko-Karhut – Kiekko-Laser 6-1

Kiekko-Laser aloitti harjoituskautensa tappiolla sarjaa ylempänä pelannutta Limingan Kiekko-Karhuja vastan maalein 6-1.

30.08.13 Kotka syntyi uudelleen

Elimme talvista (2013) arki-iltaa Oulussa kun porukalla aloimme miettiä mitä me voitaisiin tehdä paremmin Oulun alasarjakiekkoilun eteen. Siitä ajatuksesta syntyi Oulun nuorten jääkiekon tuki Ry joka keväällä sai vielä tehtyä monivuotisen yhteistyösopimuksen Kiekko-Laser juniorit Ry:n kanssa. Oulun nuorten jääkiekon tuki Ry:llä on kaiken muun yhteistyön lisäksi käyttöoikeus Kiekko-Laserin nimeen, logoon ja väreihin. Kiekko-Laserin edustusjoukkue oli syntynyt. Meidän selkeä ykköstavoite on tarjota pelaajille paikka missä kehittyä niin pelaajana kuin ihmisenä ja olla se Kiekko-Laserin junioreiden ensimmäinen iso tavoite missä pelata. Näiden tärkeimpien asioiden eteen teemme johtoryhmässä töitä ja hyvänä osoituksena junioripolusta on kun viime vuoden B-juniorijoukkueesta joukkueeseemme on liittynyt 10 pelaajaa. Koutsi(t) Keski kesällä meillä kävi melkoisen hyvä tuuri kun saimme joukkueemme vastuuvalmentajaksi Seppo Inkilän. Sepon tarina on pitkä, siviilipuolella pitkään toimiminen armeijan palveluksessa ja urheilun saralla hän on ollut pitkään Järvenpään Haukkojen organisaatiossa, niin valmentajana kuin toiminnanjohtajanakin. Hänen valmennusryhmään liittyivät myös viime kauteen pelaajauransa lopettanut Jouni Hannula ja Raahen kiekkohommissa vaikuttanut Jari Pajula. Joukkueenjohtajana toimii ”ikiliikkuja” Janne Kohonen ja hänen oikeana kätenä huoltopäällikkönä touhuaa Matti Aaltonen. Ulkolaista väriä Joukkueeseemme on liittynyt 2 ulkomaalaista pelaajaa, Billy Berner(USA) ja Hironori Kuroiwa(JPN). He tuovat koppiin ja kentälle oman, erilaisen kiekkokulttuurinsa ja suurena asiana joukkuekavereille on englannin kielen kunnolla oppiminen. Sarja Lähdemme pohjalta liikkeelle (III-div), tavoitteena kahden(2) seuraavan vuoden aikana varmistaa nousu sarjaporrasta ylöspäin ja rakentaa rauhassa ”kivijalkaa” seuralle. Sarjassa ennakkosuosikin viittaa pitää Oulaisten Kiekko-Haukat, Nivalan Cowboys ja Pyhäjoen jokikiekko.

Sarja alkaa lauantai 28.09 Kiekko-Haukkoja vastaan. Sarjasta menee 6 parasta playoffeihin jotka pelataan paras kolmesta menetelmällä. Meidän oma hornan kattila on hieno ja totaalisesti uusittu Oulunsalon jäähalli. Tästä alkaa projektimme, kohti parempia aikoja. t. Tommi Bergman, manageri Kiekko-Laser edustus, tässä tämän hetken,

29.08, sopimus tilanteemme: Järvelä Joonas Nikula Sami Lehtosaari Henri Sassi Jani Saarni Juho Orreveteläinen Mikko Vimpari Juuso Runtti Tomi Hyry Joni Koskela Jani Kaleva Toni Myllyniemi Jani Alanikula Joonas tryout Turunen Tuomas tryout Suorsa Joni tryout Juurakko Janne Harjunen Jussi Saarni Jani tryout Syrjä Leif Haapaniemi Tomi Harjunen Pasi Pekkarinen Jussi tryout Mäkelä Ville Kaisto Lassi tryout Syrjä Matti Niemisalo Arto Kuroiwa Hironori Berner Bill Kauppinen Samu tryout Tervonen Saku Kärki Niko Suorsa Marko Pernu Eelis tryout Widerholm Tatu tryout Kiekko-Laser palaa tauolta Oululainen Kiekko-Laser jatkaa toimintaansa jääkiekon III-divisioonassa kaudella 2013-2014